Balayı tatili için tercih edilebilecek en iyi 10 tatil beldesi

ekirala > Blog > Duyurular > Balayı tatili için tercih edilebilecek en iyi 10 tatil beldesi
9.02.2024 19:22:00

Balayı tatili için en iyi tatil yerleri

Tatil kelimesi, Arapça “atal” “atala” haraketsiz veya başıboş kalma kökünden türemiştir. Sözlük anlamıyla tatil; dinlenmek, yılın yorgunluğunu atmak aileniz ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek için sene içerisinde çıkılan kısa veya uzun süreli seyahatlere denir.

Türkiye’de yurtiçi tatilin %50 den fazlası deniz odaklı olarak kıyı bölgelerinde gerçekleşmektedir. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre tatil denilince akla deniz, kum, güneş kelimeleri gelmektedir. Bunun dışında kültür ve tarih odaklı tatil başkentimiz İstanbul’dur. Her yıl ülkemize gelen turist sayısının 3’te biri İstanbul’a gelmekte dolayısıyla ülkemizi tanımaktadır.

Balayı tatili için en uygun havuzlu muhazafakar tatil yerleri

Özellikle yaz aylarında Türkiye’de tatil için tercih edilen ilk 2 il Antalya ve Muğla’dır. Kış turizmi için en çok tercih edilen illerimiz Bursa ve Erzurum’dur. Yeşil, doğal güzellik ve göl isteyenler için Trabzon, Rize, Sakarya, Bolu gibi Karadeniz bölgesindeki şehirlerimiz tercih edilmektedir. Balayı turizmi için Türkiye’nin her bölgesi talep görebilmektedir.

Özellikle son dönemde pandemiyle birlikte otellere alternatif olarak villa kiralama konaklamada tercih edilmektedir. Aile ile birlikte havuz başı mangal ve hamak keyfi denize yakınlık, doğa ile iç içe olması nedenleriyle özel havuzlu villalar tatilciler tarafından daha çok tercih edilmektedir.

Muğla Fethiye'de Balayı Tatili için Bungalov ve Villalar

Balayı tatili için en uygun havuzlu muhazafakar tatil yerleri için ekirala.com 'u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Henüz Hiç Yorum Yapılmamış..
Yorum Yap
Adınız Soyadınız
Mesajınız
Benzer Yazılar
Türkiye’nin Kiralama Sitesi Ekirala.com’da Villanı veya Tekneni Ekle Daha Çok Kazan!
İndirim ve Kampanyalar için E-Posta Aboneliği
Dilediğiniz zaman Ekirala.com e-posta aboneliğinden çıkabilirsiniz